7
Vi er altid klar til at hjælpe Professionel rådgivning Udkørende serviceteam

Allikeriste - fuglegitter

Med en allikerist også kaldet for et fuglegitter sikrer du dig, at fuglene ikke bygger rede i din skorsten hvor især alliker i skorstenen er et velkendt problem. Vi har forskellige allikeriste/fuglegitre både runde og firkantede allikeriste i sorte. Har du brug for hjælp til at vælge det rigtige fulglegitter til din skorsten, hjælper vi selvfølgelig gerne med dette.

Allikeriste / Fuglegitter / Skorstensgitter - runde - sort
Allikeriste / Fuglegitter / Skorstensgitter - runde - sort-2Allikeriste / Fuglegitter / Skorstensgitter - runde - sort-2


Forventet leveringstid: ca. 1-2 hverdage

PRISGARANTI - Set billigere?

VVS nr. Type Vejl. pris Pris inkl. moms
L
116501 Fuglegitter / allikerist til skorsten - rund Ø100 mm - sort 407,00
VVS nr. 116501
Fuglegitter / allikerist til skorsten - rund Ø100 mm - sort
L 407,00
L
116401 Fuglegitter / allikerist til skorsten - rund Ø150 mm - sort 370,00
VVS nr. 116401
Fuglegitter / allikerist til skorsten - rund Ø150 mm - sort
L 370,00
L
116601 Fuglegitter / allikerist til skorsten - rund Ø200 mm - sort 350,00
VVS nr. 116601
Fuglegitter / allikerist til skorsten - rund Ø200 mm - sort
L 350,00
 
Allikerist   / skorstensgitter -  firkant 240 x 240 mm - sort
Allikerist   / skorstensgitter -  firkant 240 x 240 mm - sort-2Allikerist   / skorstensgitter -  firkant 240 x 240 mm - sort-2Allikerist   / skorstensgitter -  firkant 240 x 240 mm - sort-2


Forventet leveringstid: ca. 1-3 hverdage

PRISGARANTI - Set billigere?

VVS nr. Type Vejl. pris Pris inkl. moms
L
116201 Fuglegitter / allikerist til skorsten firkant 240 x 240 mm - sort 350,00
VVS nr. 116201
Fuglegitter / allikerist til skorsten firkant 240 x 240 mm - sort
L 350,00
 
Allikeriste / skorstensgitter - 24x24 cm til rund ø15 rør - Sort


Forventet leveringstid: ca. 1-2 hverdage

PRISGARANTI - Set billigere?

VVS nr. Type Vejl. pris Pris inkl. moms
L
116301 Fuglegitter / allikerist til skorsten - firkant 240 x 240 / Ø150 mm - sort 351,00
VVS nr. 116301
Fuglegitter / allikerist til skorsten - firkant 240 x 240 / Ø150 mm - sort
L 351,00
 

Alliker i skorstenen

En høj og forholdsvis utilgængelig skorsten er utilgængelig for rigtig mange rovdyr. Derfor bliver skorstenen af fuglene set som et rigtigt fornuftigt valg når der skal bygges rede. Og det er da også hyggeligt med fugleunger i haven, men idyllen er dog til at overse, når de stopper skorstenen til i grene og mos. Det opdager man som regel først, når man en kold dag vælger at tænde op i brændeovnen. En tilstoppet skorsten kan bliver en rigtig grim oplevelse både for jer i huset, men også for eventuelle fugleunger i reden. Der er en ret stor risiko for at fugleungerne ikke overlever røgen, hvis de stadig er i reden. Noget helt andet er, at det også kan være farligt med en tilstoppet skorsten. En allikerede i skorstenen kan fuldstændig lukke af for trækket i skorstenen. Det vil sige, at man ikke kan komme af med røgen og når det ikke kan komme ud af skorstenen, så kommer røgen den anden vej – nemlig ind i stuen. Har man en gang haft alliker i skorstenen, så får man det helt sikkert igen, hvis man ikke tager sine forholdsregler. Det er ikke helt let at fjerne alliker i skorstenen,- og det er sikkert bedst at ringe efter skorstensfejeren. Der kan ligge meget smuld og grenaffald og det bedste hvis uheldet er ude, er at få skorstenen renset ordentlig, inden man tænder op igen.

Fuglegitter i skorstenen er løsningen

En fuglerist – fuglegitter i metal er en ret overkommelig investering. Et fuglegitter koster som regel mellem 200-300 kr. og bør altid overvejes ved opsætning af skorsten. Man kan selvfølgelig også få fuglegitre der koster langt mere, men hos Hedestoker har vi valgt at have gode men billige allikeriste, som klarer opgaven lige så godt som de dyre modeller. Der skal faktisk ikke ret meget til for at stoppe de frække alliker fra at bygge rede i skorstenen. Og når et fuglegitter kan løse opgaven med det samme og forhindre redebyggeri i mange år frem, synes vi, at det er den bedste løsning. Det er bedre at forebygge end at stå med problemerne med en stoppet skorsten til efteråret, hvor er blevet koldt og fugtigt og skorstensfejeren måske først kan komme efter et par dage. Desuden er det en grim oplevelse, når røgen slår ned inde i huset. Alting kommer til at lugte og det kan være farligt, hvis man ligger og sover. Der findes flere forskellige typer af fugleriste og der skal vælges en, der passer til lige netop din skorsten både af udseende og størrelse. Vi har allikeriste i metal både runde allikeriste samt firkantede allikeriste med henholdsvis 3 eller 4 ben. De findes også som allikeriste i galvaniseret og allikeriste i sort farvet. Vælg den som virker mest diskret til huset og som passer i diameteren. Her kan det være en god ide at ringe til din egen skorstensfejer og spørge ham til råds. De er som regel meget behjælpelige hermed og de kender sikkert din skorsten bedre end dig selv.

Få skorstensfejeren ud og opsætte allikerist

Har man ikke mod på selv at kravle rundt på taget, så kontakt den lokale skorstensfejer til hjælp. Et af de gode råd fra skorstensfejeren, som man bør være opmærksom på er, - at ser man alliker flyver frem og tilbage nær huset med jævne mellemrum, så kan det være et tegn på, at de er i gang med at bygge rede et sted i din have. Sandsynligheden for at det er i skorstenen er stor. Alliker bygger gerne deres reder højt oppe og de finder helst lidt ufremkommelige steder, hvor andre rovdyr ikke kan klatre op. Det kan være katte, mår m.fl. som er gode til at klatre i træer, men som vil have svært ved at komme op på taget af huset. Derfor føler fuglene, at skorstenen er et ganske egnet og foretrukket sted. Desværre for det. Er allikerne først begyndt at bygge rede, har man problemet og skorstenen skal og bør renses, inden den tages i brug igen. Det kan blive nødvendigt at ringe efter en skorstensfejer. De fleste kommer ud i løbet af ganske få dage og fjerner reden samt renser skorstenen. Det bedste vil være, at få skorstensfejeren til at opsætte en allikerist med det samme, når han alligevel er der. Så er problemerne løst i mange år frem og man behøver ikke længere, at bekymre sig om de frække fugle. Skorstensfejeren tager selvfølgelig noget for at opsætte et fuglegitter, men det er begrænset hvor meget det koster. Er det skorstensfejeren der opsætter fuglegitteret, så ved man desuden også, at det med garanti monteret korrekt. Når reden er fjernet og skorstenen er renset, kan man trygt tænde op igen!

Åbningstider:
Mandag til torsdag: 9.00 - 16.00
Fredag: 9.00 - 14.00
Lørdag, søndag og
helligdage: Lukket
Hurtige genveje
Salgs- & leveringsbetingelser
Sitemap
Kunde login
Kundeservice
Hedestoker ApS
Hunnerupvej 3, 6920 Videbæk
E-mail: salg@hedestoker.dk
Cvr. nr: 34 60 73 70