7
Vi er altid klar til at hjælpe Professionel rådgivning Udkørende serviceteam

Rør

Hos Hedestoker.dk findes der de fleste typer af rør/vandrør til VVS installationer i god kvalitet. I det store sortiment er der f.eks. sort og galvaniseret vandrør, kobberrør, gulvvarmerør, Multipex rør, Tomrør, PVC, drænrør samt mange flere rør til VVS. Der er stort set alt indenfor vandrør til brugsvand. Hos Hedestoker bestræber vi os altid på at levere en rigtig god og professionel rådgivning og service samt har vi prisgaranti.

Gulvvarmerør
Sorte & Galv. rør
Kobberrør
Universal / Multipex rør
Tomrør
Gulvvarmerør - Pex
PEM & PEL Rør
Drænrør
Alupex (Rør)
Press Rør (vand & varme)
Fordelerrør
Nippelrør
Rørbæringer & Ophæng

Vandrør til brugsvand, varme m.m.

Der findes mange forskellige typer af rør og i forskellige materialer. Galvaniserede rør bruges hovedsageligt i huset til brugsvand samt til f.eks. trykluftinstallationer, da de er bedre beskyttet mod at ruste end de traditionelle rør. De anvendes efterhånden mest til de synlige installationer. Til rør indbygget i mur eller væg anvendes normalt PEX-rør. De er meget nemme at arbejde med, da de er bøjelige og vælger man PEX-rør plus tomrør, som er rør i rør, er man rigtig godt sikret mod lækage i tilfælde af utætheder. Der er flere fordele ved at vælge tomrør, da det meget let at udskifte det inderste rør i tilfælde af en utæthed. En fordel ved at vælge vandrør i plast i modsætning til metal er selvfølgelig også, at de er rustfri. Ønsker man flotte rør på synlige steder, er det en mulighed med opsætning af kobberrør.

Hvilke type vandrør skal jeg vælge?

Når du køber dine rør hos Hedestoker, hjælper vi dig gerne med at finde den rigtige type til lige netop dit projekt. Det kan være fornuftigt at tage en fagmand med på råd, inden at du går i gang med arbejdet, også for at være sikker på, at de givne retningslinjer vedrørende installation af vandrør i badeværelser, ved lægning af gulvvarmerør i betongulv og lign. bliver fulgt.

Når man skal trække nye vandrør er der regler vedrørende installationen, som skal overholdes. Man må ikke selv lave nye Vvs-installationer eller ændre på systemet i det eksisterende brugsvand og kloakanlæg. Der er dog en hel del Vvs-arbejde, som man gerne selv må lave og som man med fordel kan kaste sig ud i, hvis hænderne vender rigtig.

F.eks. må man gerne tilslutte blandingsbatteri, bruserarmatur og toilet samt lave og tilslutte gulvvarme, opsætte og tilslutte radiatorer og meget andet.

Er du i tvivl om hvad du må eller ikke må, så kontakt din lokale fagmand inden arbejdet påbegyndes.

Installation af rør

Når man skal trække nye vandrør er der regler vedrørende installationen, som skal overholdes. Man må ikke selv lave nye Vvs-installationer eller ændre på systemet i det eksisterende brugsvand og kloakanlæg. Der er dog en hel del Vvs-arbejde, som man gerne selv må lave og som man med fordel kan kaste sig ud i, hvis hænderne vender rigtig. F.eks. må man gerne tilslutte blandingsbatteri, bruserarmatur og toilet samt lave og tilslutte gulvvarme, opsætte og tilslutte radiatorer og meget andet.

Er du i tvivl om hvad du må eller ikke må, så kontakt din lokale fagmand inden arbejdet påbegyndes.

Diverse tilbehør og fittings

Hos os findes alt det man skal bruge til sine VVS installationer. Skal man have lavet gevind har vi en super god gevindskærer samt meget andet værktøj. Det kan også være, at det er et beslag, en fordeler, pakning eller et filter man lige står og mangler eller nogle ophæng til de nye rør. Vi leverer hurtigt og nemt. Det ikke er alle steder hvor man ønsker at vandrørene er synlige. Gabotherm åbner helt nye muligheder, når man skal installerer varmesystemer. Her erstattes de eksisterende fodpaneler med rørpaneler og derved opnår man en meget enkel, flot og diskret løsning hvor man skjuler rørene helt. Så slipper man for at brække gulvene op. Vi har selvfølgelig også det rette værktøj til arbejdet og er der en varer der ikke her på shoppen, så kan vi helt sikkert hurtig skaffe den hjem.

Sjov med vandrør

Vi får indimellem henvendelser fra folk, som efterspørger brugte vandrør til at lave møbler af samt rør til garderober bøjlestang og tøjstativer. Vi forhandler ikke brugte eller gamle rør, men derfor kan vi sagtens hjælpe med at finde nogle rør, som er egnet til disse formål samt til fx, bordben, gelænder, hegn, hylder og meget andet. Det er kun kreativiteten som sætter grænser.

Kan mine vandrør fryse til is?

Hvis man har nogle gamle rør oppe på loftet eller andre udsatte steder, hvor man ikke har meget varme på om vinteren, kan man godt risikere, at de fryser til is hvis vinteren bliver kold nok. For at undgå frostsprængning, bør man isolere sine rør rigtig godt. Hvis det er varmerør, er der også en hel del at spare ved at pakker rørene ind. Isolering med fx Isover Rørskåle er en lille investering til at holdere rørene frostfri. Det er meget enkelt at montere og tager ikke lang tid. En anden og meget effektiv må til frostsikring af særligt udsatte rør, fx ved fritliggende rør i udhuse og stalde, kan det være en rigtig god idé med varmekabler. Et varmekabel er let at sætte på og så er man garanteret, at rørene ikke iser til.

Hvis uheldet er ude

Det bedste er selvfølgelig at være på forkant og lave en god frostsikring, men man kan jo være blevet overrasket af vinteren eller måske har man glemt at lukke for vandet i sommerhuset. Så risikerer man desværre, at komme ud til et frosset eller måske et sprunget vandrør. Her skal man endelig ikke gå i gang med en optøning af rør med varmtluftpistol, gasbrænder eller lignende. Der findes desværre mange dårlige eksempler på, hvor det er endt uheldigt. Kontakt i stedet for en VVS installatør for kyndig rådgivning og få de frosne vandrør tøet op på en forsvarlig måde.

Åbningstider:
Mandag til torsdag: 9.00 - 16.00
Fredag: 9.00 - 14.00
Lørdag, søndag og
helligdage: Lukket
Hurtige genveje
Salgs- & leveringsbetingelser
Sitemap
Kunde login
Kundeservice
Hedestoker ApS
Hunnerupvej 3, 6920 Videbæk
E-mail: salg@hedestoker.dk
Cvr. nr: 34 60 73 70