7
Vi er altid klar til at hjælpe Professionel rådgivning Udkørende serviceteam

Pillefyr

Her finder du et stort udvalg af Danmarks mest solgte og bedste pillefyr

Easypell Pillefyr, ÖkoFEN Pillefyr, Scotte/Woody Pillefyr, Atmos Pillefyr, Vølund Pillefyr og Blackstar Pillefyr. Køb her til de bedste priser og få en professionel rådgivning.

RTB Phoenix - V16 (selvrensende)
Blackstar BS+
Easypell pillefyr (100% selvrensende) - (Mest solgte)
ÖkoFEN - Høj driftsikkerhed Østrigsk kvalitet
Scotte / Woody pillefyr med Blackstar kedel
Kompressor og Kompressorrens
Reservedele Scotte / Woody / Blackstar / RTB / Phoenix
Scotte / Woody tilbehør
RTB Air - Varmtluft træpillefyr
Atmos kombi pillefyr
Vølund Pillefyr - Pellux
RTB - selvrensende pillefyr fra NBE
RTB træpille Grill
BlackStar kedler
ökoFEN varmecentral / kaskade løsninger
Løse Træpillebrænder (NBE)
Styringer
Snegle til pillefyr
Siloer
Røgsuger - NBE
Røgrør til Blackstar kedler ø130 -150 mm
NBE Produkter

Har du olie eller gasfyr?

Vil du gerne spare en masse penge på varmebudgettet? Læs her hvad et træpillefyr eller fastbrændselskedel kan betyde af besparelser for dig.

Er du en af de mange der stadigvæk har et oliefyr eller gasfyr, så bør du læse videre herunder, hvis du gerne vil spare penge på varmeregningen. Vi har hos Hedestoker fået topmoderne og fuldautomatiserede meget økonomiske pillefyr, der fyrer med træpiller. Der findes mange forskellige pillefyr og hvilken type der er det bedste for dig, kommer helt an på dit behov. Vi har pillefyr der intet arbejde kræver og hvor man ikke har mere arbejde end med et gasfyr eller oliefyr. Så nemt er det blevet at have pillefyr. Vi har også billige pillefyr, der er knap så automatiserede, hvor man selv skal rense fyret regelmæssigt og tømme aske. Kvaliteten på begge typer er i top, for vi har kun de bedste pillefyr hos Hedestoker. Vi har professionelle fagfolk klar til at rådgive og fortælle meget mere om fordelene ved de enkelte pillefyr og hos os kan man kigge forbi og se et pillefyr i drift. (Det er altid en god idé at lave en aftale, så du er sikker på at vi har god tid til dig når du kommer forbi).

Hvor meget kan man spare ved at skifte fra gasfyr til pillefyr

Lad os hjælpe dig. Vi kan beregne hvor meget der er at spare , hvis du skifter fra gasfyr til pillefyr eller oliefyr til pillefyr. Mange bliver overraskede over den kæmpe forskel og store besparelse der pludselig bliver mulig. Og de nye pillefyr ligger med virkningsgrader helt oppe omkring 95-100 %. Det er højt. Faktisk kan det også godt svare sig at udskifte et gammelt træpillefyr med et nyt pillefyr. Selvom de gamle træpillefyr var meget effektive, så er der altså bare sket virkelig meget med udviklingen,-især på hvor meget arbejde der er med at have et pillefyr. De gamle kræver noget arbejde og vedligeholdelse i modsætning til et nyt pillefyr, som kan være fuldautomatisk og selvrensende og ikke kræve mere arbejde end hvis det var et oliefyr. Bare et årligt service - det er alt. Det lyder næsten for fantastisk - men det er rigtigt nok.

Der findes i dag mange virkelig driftssikre og fuldstændig fuldautomatiske pillefyr / træpillefyr på markedet, hvor effektiviteten er virkelig god og slet ikke kan sammenlignes med de gamle træpillefyr og gamle stokerfyr. Der er sket virkelig meget med udviklingen indenfor opvarmning med brændsel,- og med et super effektivt selvrensende pillefyr, bliver det meget sjovere at fyre. Med de stigenge olie og gaspriser, er der særdeles mange penge at spare ved at skifte til et nyere pillefyr eller stokerfyr, især hvis du stadigvæk opvarmer huset med olie eller gasfyr. Besparelsen i forhold til el er bestemt ikke mindre.

Spar op til 65% på varmeregningen ved at skifte fra oliefyr til træpiller >> Se skemaet her <<

Du kan også anvende vores Forbrugsberegner - Her kan du vælge din nuværende varmekilde, og beregn hvor mange træpiller du skal bruge om året. Derefter kan forbruget beregnes ud fra markedsprisen på træpiller.

OBS - OBS

Tilskudsmuligheder til udskiftning ældre fyr er for nuværende lukket.

Det gælder i første omgang frem til 2021. Vi holder os selvfølgelig opdateret, hvis muligheden for tilskud vender tilbage. Du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev, så du ikke går glip af vigtige informationer eller et godt tilbud.

SELVOM DER PT. IKKE ER TILSKUD TIL KØB AF NYT PILLEFYR / FASTBRÆNDSELSKEDEL, ER DET STADIGVÆK MULIGT AT SPARE RIGTIG MANGE PENGE MED EN MERE ØKONOMISK OPVARMNING

Besparelse

Med et effektivt pillefyr kan man hurtigt spare mange penge om året på opvarmning af boligen. Det er noget af en besparelse, som kan mærkes på dit samlede varmeforbrug. Et optimalt pillefyr eller stoker kan med andre ord betyde en meget stor forskel på varmeregningen. Vi beregner gerne den årlige besparelse, som du kan opnå ved at skifte dit gamle og dyre oliefyr, gasfyr eller gamle træpillefyr ud med f.eks. et af vores super effektive selvrensende pillefyr.

Pillefyr eller stoker hvad skal man vælge?

Et Stoker eller pillefyr er udviklet til at kunne anvendes på allerede eksisterende kedler fordi, at man har valgt at placere brændekammeret uden for kedlen. De kan derfor også monteres på kedler med faste riste. Det er vigtigt, at dimensionerne på kedlen passer til huset. Er kedlen for lille, bliver det svært ved at varme huset op og omvendt er kedlen for stor, bliver det uøkonomisk. Varmeproduktionen skal passe til husets størrelse, især hvis der ikke er en akkumuleringstank til at ”gemme” og udnytte den overskydende varme.

Med et Stoker har man flere størrelser at vælge imellem og der kan anvendes forskellige former for brændsel. Det betyder, at man kan bruge biobrændsel såsom raps, korn, træflis, savsmuld og høvlspåner. Fyret skal som regel kun tilses 1-3 gange ugentlig selvfølgelig afhængig af størrelsen på magasinet. De moderne stokerfyr kræver kun et minimum af vedligeholdelse og er de med iltstyring, regulerer fyret sig selv ud fra hvilken type brændsel man fylder i magasinet.

Et pillefyr kaldes også i daglig tale for et træpillefyr og her fyrer man kun med træpiller. Det vil sige, at man kan ikke hælde flis i pillefyr. Træpiller er sammenpresset savsmuld og træspåner.Og træpiller er altså det eneste man kan fylde på et pillefyr. Et pillefyr eller træpillefyr klarer let opvarmningen af hele huset og det varme vand på samme måde som et stoker, olie eller gasfyr. Anlægget kan fås med automatisk rensning, så det er nemt og hurtigt at vedligeholde i hverdagen. Set i forhold til f.eks. olie, gas og kul er træpiller meget bedre. Hos Hedestoker kan du finde Danmarks bedste pillefyr. Vi er professionel og har mange års erfaring i salg, reperationer og installationer af pillefyr og derfor kan vi rådgive alle uanset om det er et pillefyr til 200 m2, pillefyr til 300m2 du måtte ønske. Vi sælger pillefyr til alle både private, institutioner og skoler samt til industrien. Og ens for alle er, at uanset om det er et lille pillefyr eller et stort kaskadeanlæg du har brug for, så hjælper vi dig med at finde det bedste pillefyr i dit tilfælde. Det kan være svært at finde rundt i de mange forskellige typer af pillefyr og brændekedler og stokerfyr. Men den helt store forskel er, at i et pillefyr kan man kun fyre med træpiller. Hvis man tror, at man kan bruge flis til pillefyr, så har man taget fejl og det er måske et stokerfyr eller en fastbrændsselskedel, man skal kigge på i stedet for. Hos Hedestoker kan man altid få en professionel rådgivning omkring pillefyr og brændekedler. Man kan også kigger forbi og se vores mange fyr ved selvsyn.

Pris og kvalitet pillefyr

Kvaliteten kan variere meget og det giver sig udslag i prisen. Man får kort sagt – det man betaler for. Gå efter kedler med A-mærkede pumper og hold elforbruget så minimalt som muligt. Hold godt øje med tilbud, der kan være en god besparelse at hente. Hvis du overvejer at købe et brugt træpillefyr, så skal du være helt sikker på, at det lever op til de nye EU-krav, som trådte i kraft januar 2013. Det er de færreste ældre anlæg, som lever op til de nye lovkrav og de kan ikke godkendes. Det kan blive en dyr løsning med et brugt fyr. Spørg evt. din skorstensfejer til råds hvis du er i tvivl.

Installation og indstilling af pillefyr

Anlæggene bliver leveret færdigsamlet, er med gode vejledninger og er ret nemme at sætte op, men det kræver alligevel en del baggrundsviden, at få fyret til at køre korrekt og præstere optimalt. Hvis det ikke bliver installeret efter producent eller forhandler forskrifter, kan det gå hen og blive dyrere i drift og det ønsker de færreste. Vi anbefaler, at man får en autoriseret installatør med fagligt kendskab til at installere anlægget og starte det op. Her er der også mulighed for at få en grundig vejledning i drift, brug og vedligeholdelse.

Vi anbefaler gerne en godkendt installatør i dit nærområde.

Krav til fyrrum

Når man skal til at indrette sit nye fyrrum eller forbedre det gamle, så kan det være en rigtig god idé, at tage den lokale skorstensfejer med på råd. Det er skorstensfejeren, som i den sidste ende skal godkende det færdigmonterede fyr og se om fyrrummet lever op til pågældende lovkrav. Vær opmærksom på, at et pillefyr eller stoker kræver lidt mere plads end et olie og gasfyr. Der skal være mulighed for en forsvarlig og tør opbevaring af brændsel.

Forum med pillefyr

Der findes flere gode forum på nettet hvor det er muligt at udveksle erfaringer og hvor der er en masse debatindlæg tilgængelig og hvor der ligger flere gode anmeldelser af stoker og pillefyr/træpillefyr. Vi anbefaler dog altid, at man kontakter en fagmand for at få hjælp til at vælge det rette anlæg. Det er en forholdsvis stor investering og derfor er det vigtigt at kigge på flere ting inden man bestemmer sig. Vi hjælper gerne med finde det rigtige pillefyr og beregne den rigtige dimensionering i hvert enkelt tilfælde.

Tilbehør til træpillefyr & Stoker

Vi forhandler reservedele og diverse tilbehør til vores varmeanlæg,- også til de lidt ældre modeller af træpillefyr. Har du brug for noget men ikke kan finde det på vores hjemmeside, er du velkommen til at sende os en mail eller ringe. Vi sidder klar ved telefonerne alle hverdage og har altid tid til at hjælpe dig.

Er pillefyr på vej ud?

Faldet accelereres yderligere af SR-regeringens målsætning om, at naturgas til individuel varme skal udfases i 2035. Fremtid: Pillefyr er en god erstatning for oliefyr og naturgasfyr, og derfor bliver de sandsynligvis mere udbredt. I 2035 er 101.000 oliefyr udskiftet til pillefyr, spår Dansk Energi.

Hvad er bedst - pillefyr eller varmepumpe?

Det afhænger af dit hus og din husstand. Pillefyret er billigst og nemmest i anskaffelse. Varmepumpen er nemmere i den daglige håndtering. Prisen på drift på en varmepumpe er afhængig af dagsprisen, mens man ved træpiller har muligheden for at købe, når det er billigt.

Hvad er billigst at varme op med?

Prisen på fjernvarme, træpiller, brænde og strøm varierer hele tiden og derfor kan den ene form for opvarmning være billigst den ene dag og den anden en anden dag. Hvis man skal spare penge her og nu, så er det billigst at købe et brænde- eller pillefyr. Men med de tilskud, som der ydes til varmepumper i øjeblikket, så er det nok den billigste løsning. Hvis man bor i område med fjernvarme, så er det også både en billig og nem løsning.

Hvem reparerer pillefyr?

Pillefyr reparationer udføres normalt af VVS-teknikere eller specialiserede teknikere med erfaring i pillefyr. Kontakt en professionel serviceudbyder eller VVS-firma for at få hjælp med reparation og vedligeholdelse af dit pillefyr.

Hvad er pillefyr?

Et pillefyr er en opvarmningsenhed, der brænder træpiller som brændstof for at generere varme til opvarmning af boliger eller bygninger. Det er en miljøvenlig og energieffektiv metode til opvarmning.

Hvad koster pillefyr?

Prisen på et pillefyr varierer afhængigt af mærke, størrelse og funktioner. Typisk spænder priser fra 10.000 til 30.000 kroner eller mere. Installation og driftsomkostninger skal også overvejes. Det er bedst at indhente tilbud fra leverandører for præcise priser.

Hvad koster pillefyr om året?

De årlige omkostninger ved et pillefyr afhænger af forbrug, pillepriser og vedligeholdelse. Cirka 10.000-20.000 kroner årligt er et skøn for typisk husholdningsopvarmning. Det er vigtigt at tage højde for alle faktorer for nøjagtig beregning.

Hvad betyder pillefyr?

Et pillefyr er en opvarmningsenhed, der brænder træpiller som brændstof for at generere varme til opvarmning af bygninger.

Hvad koster et pillefyr i strøm?

Et pillefyr bruger strøm til at betjene nogle af sine komponenter, såsom blæsere og styringselektronik. De årlige elomkostninger kan variere, men de ligger typisk mellem 500 og 1000 kroner, afhængigt af enhedens effektivitet og hvor ofte den kører og ikke mindst strømprisen

Hvad betyder modulering pillefyr?

Modulering i forbindelse med et pillefyr refererer til dets evne til at justere pilleforbrug for at opretholde en jævn temperatur. Dette forbedrer effektiviteten og komforten ved at tilpasse varmeproduktionen til behovet, hvilket sparer energi og reducerer udledninger.

Hvor mange pillefyr er der i danmark?

Der er ingen præcise opdaterede tal for antallet af pillefyr i Danmark. Det kan variere over tid og regionalt. For at få nøjagtige data bør du henvende dig til relevante myndigheder eller brancheforeninger inden for VVS- og opvarmningsindustrien.

Hvor stort pillefyr skal jeg bruge?

Pillefyrets størrelse afhænger af din boligs størrelse, isolering og opvarmningsbehov. En Hedestoker.dk kan udføre en varmebelastningsberegning for at bestemme den rette størrelse, typisk målt i kilowatt (kW). Det er vigtigt at få en professionel vurdering for at vælge det passende pillefyr.

Hvornår skal pillefyr udfases?

Udfasning af pillefyr afhænger af landets miljøpolitik og energimål. Mange lande sigter mod at erstatte fossile brændstoffer med bæredygtige alternativer. Detaljerne varierer, så det er bedst at følge opdaterede regler og anbefalinger fra lokale myndigheder.

Hvorfor går mit pillefyr ud hele tiden?

Dit pillefyr kan slukke af flere grunde, herunder problemer med brændstofforsyningen, luftstrømmen, elektronik eller en dårlig brændekvalitet. Kontakt en VVS-tekniker for fejlfinding og reparation.

Hvorfor ryger mit pillefyr?

Røg fra et pillefyr kan skyldes en række problemer, herunder forkert indstilling af forbrænding, snavsede eller defekte komponenter eller dårlig brændekvalitet. En VVS-tekniker kan inspicere og rette op på årsagen til røgudviklingen for at forhindre sundhedsrisici og ineffektiv opvarmning.

Åbningstider:
Mandag til torsdag: 9.00 - 16.00
Fredag: 9.00 - 14.00
Lørdag, søndag, grundlovsdag
og helligdage: Lukket
Hurtige genveje
Salgs- & leveringsbetingelser
Sitemap
Kunde login
Kundeservice
Hedestoker ApS
Hunnerupvej 3, 6920 Videbæk
E-mail: salg@hedestoker.dk
Cvr. nr: 34 60 73 70