7
Vi er altid klar til at hjælpe Professionel rådgivning Udkørende serviceteam

Isoleringsmaterialer

Alene en isolering af 10 meter rør med 30 mm rørskåle kan give en besparelse på over 2.200 kr

Isoleringsmateriale fra Isover samt rørisolering i skum, rørskåle til isolering af vandrør, rørskåle til solvarme, Kløtzel isoleringsmateriale, Isolering til kedler, røgrør og tanke m.m. samt PVC Isoleringsskåle. Spar hurtigt mange penge med en god isolering. En god isolering er en overset,- men temmelig vigtig måde hvorpå du let, hurtigt og meget billigt kan spare faktisk rigtig mange penge.

Isover isolering
Rørskåle - skum
Isover isolering til kedler, røgrør og tanke.
Rørskåle til solvarme
Kløtzel
PVC isoleringsskåle

Uisolerede vand og varmerør koster kassen!

Uisolerede rør kan være en rigtig dyr fornøjelse. Faktisk kan det koste flere tusinde kroner hvert år. Og mange ved ikke hvor meget de kan spare, ved at isolere eller efterisolere deres vand,- og varmerør. Rørisolering er billig og effekten stor. Faktisk så stor, at isoleringen er tjent ind på ganske kort tid.

Hvor meget kan du spare?

Hvis vi bruger grå isoleringsrør (skum) og har en kWh pris på 1 kr. kan du opnå følgende besparelse:

Eksempel på 10 meter rør - uisoleret

BESPARELSE

Uisoleret rør (22 mm) isoleres med 40 mm grå rørisolering kan give en besparelse på 212 kWh pr. meter rør pr. år.

212 x 10 meter x 1,00 kr. = 2120 kr. pr år

Rørisolering koster ca. 30 kr. pr. meter – det vil sige en investering på ca. (30 kr. x 10.) Denne lille investering vil være tjent ind på mindre end 2 måneder.

2120 KR. PR. ÅR

Eksempel på 15 meter rør - uisoleret

BESPARELSE

Uisoleret rør (22 mm) isoleres med 40 mm grå rørisolering kan give en besparelse på 212 kWh pr. meter rør pr. år.

212 x 15 meter x 1,00 kr. = 3180 kr. pr år

Rørisolering koster ca. 30 kr. pr. meter – det vil sige en investering på ca. (30 kr. x 15) Denne lille investering vil være tjent ind på mindre end 2 måneder.

3180 KR. PR. ÅR

(Rørisolering grå skumisolering koster ca. 30 kroner pr. meter)

Bør du få dine rør isoleret/efterisoleret?

Har du varmerør i rum hvor der ingen varmekilder er som f.eks. loft, kælder, skunk, bryggers o. lign, så bør der være mere end 30 mm isolering udenpå rørene. Rum uden varmekilder er koldere end resten af boligen. Er der rør, som ikke er isoleret korrekt, forsvinder der rigtig meget varme som ingen får glæde af. Det er dyrt og der vil være et meget stort tab af varme på vej igennem varmesystemet. Hvis der er mindre end 30 mm rørisolering eller slet ingen, så er der mange penge at spare ved at få korrekt isoleret. En smart måde at måle om du har nok isolering på dine rør, kan gøres ved at tage en skydelærer. Med skydelæren kan du måle diameteren på røret og derved beregne isoleringen. Alternativt kan du måle røret med et ganske almindeligt målebånd og dividere med 3,14. Så får du også diameteren på røret.

Hvor meget kan du spare?

På skemaet ovenover, har vi lavet et par eksempler på hvor meget det er muligt at spare ved at få isoleret de rør. Det fremgår tydeligt, at selvom der skal investeres lidt på materialer, så er investeringen tjent ind på få måneder. Det vil sige, at der med det samme vil være en besparelse, som på lang sigt, bliver ganske stor. Grå rørisolering er en god og effektiv isolering til rør. Der er flere gode mærker og hvilken der er den bedste rørisolering er lidt en smagssag. Det er der vigtigt er at den rørisolering man isolerer med skal være i en god kvalitet samt være ”tyk nok”. Vi anbefaler isolering på min 30-50 mm rørisolering.

Hvad koster isolering af vandrør?

Hvor meget det koster at isolere rørene i dit varmesystem afhænger helt af hvor mange meter rør der skal isoleres. Desuden kan priserne variere alt efter hvilken type af isolering der er tale om. Der findes flere forskellige typer hvor både rørisolering skum, rockwool rørisolering og flere andre kan vælges. Om man skal vælge rørisolering skum eller rockwool eller Isover isolering afhænger lidt af den investering man vil lægge i det. Uanset hvad, så skal man nok spare penge. Hvis du gerne vil have et par eksempler på isolering priser, så kig i det beregningsskema vi har lavet her på siden med eksempler. Vi beregner også gerne prisen på isolering i lige netop dit tilfælde, blot du måler op hvor mange meter rør der skal isoleres samt tykkelsen på rørene. Det kan vi klare over telefonen og så har du et tilbud på isoleringen med det samme. Vi kan i samme ombæring også beregne din mulige besparelse, som du ganske sikkert vil blive meget positiv overrasket over. I perioder giver der tilskud til rørisolering hvor rørisolering gratis. Hvis der gives tilskud i dit tilfælde, oplyser vi selvfølgelig om dette samt hjælper med at ansøge om tilskuddet.

Rørisolering – en overset guldgrube!

Der er store økonomiske fordele ved at isolere eller efterisolere sit hus. Rørisolering er den billigste og hurtigste måde at undgå varmetab fra varmerør. Det er både nemt og ret billigt at lave en god isolering af varmerør – dvs. VVS rør til varmt vand og til opvarmning af radiatorer. Du kan spare mange penge på varmebudgettet, hvis du isolerer rørene i kolde lokaler, for eksempel kældre eller lofter. I mange boliger er disse rør allerede isolerede, men isoleringen er ofte gammel, af en dårlig kvalitet, eller også er den så slidt, at den ikke slutter tæt.

Med moderne rørskåle i en god kvalitet – det vil sige i mineraluld og fra et anerkendt fabrikat – kan du opnå en effektiv isolering af rørene. Der bør være en god rørisolering udendørs og indendørs for at minimere varmetab. Det er ikke svært selv at montere rørskålene på rørene. Blot skal man være omhyggelig med tilskæring af isoleringsmaterialet omkring ventiler, haner og forgreninger, så det slutter tæt og der ikke er utætheder hvor der kan forekomme varmetab. Mange byggemarkeder og trælasthandler sælger dog rørskåle med kun 15 mm tykkelse. Dem skal du ikke købe. Energitjenesten og Videnscenter for energibesparelser i bygninger anbefaler isoleringstykkelser på 30-50 mm.

En isolering af 10 meter rør med 30 mm rørskåle kan give en besparelse på over 2.100 kr.

Kildelangivelse: Klima- og Energiministeriet, Energistyrelsen, Energisparebolig.dk

Varmetabet fra kedel, beholder og rør er ofte større, end man tror. Varmetab både sommer og vinter fra en gammel støbejernskedel kan ofte udgøre 800-1.000 liter olie om året. Derfor er det vigtigt at isolere rørføringer og installationer ordentligt. Der kan være store og hurtige penge at tjene ved at isolere varme- og varmtvandsrør i kældre og på lofter.

Åbningstider:
Mandag til torsdag: 9.00 - 16.00
Fredag: 9.00 - 14.00
Lørdag, søndag og
helligdage: Lukket
Hurtige genveje
Salgs- & leveringsbetingelser
Sitemap
Kunde login
Kundeservice
Hedestoker ApS
Hunnerupvej 3, 6920 Videbæk
E-mail: salg@hedestoker.dk
Cvr. nr: 34 60 73 70