Hedestoker ApS
Hedestoker ApS
Vi er klar til at hjælpe dig Prof. rådgivning Prisgaranti Nem returnering
Hedestoker ApS

Brændsel

Brændsel af høj kvalitet og til en rigtig god pris. Køb f.eks. kvalitets træpiller til træpillefyr & træpilleovne, briketter eller tørret træ til pejse/brændeovn.

GRATIS FRAGT - på udvalgte varer - læs mere under produkterne.

Træpiller - 6mm
Træpiller - 8mm
Briketter

Brændsel

Kvalitets brændsel til træpillefyr, pilleovne, pejse & brændeovne. Høj kvalitet, god brændværdi til en rigtig god pris.

 • Træpiller
 • Ovntørret Pejsebrænde
 • Lufttørret Pejsebrænde
 • Træbriketter

Træpiller

Se vores udvalg af rigtig gode træpiller, der er velegnet til træpillefyr og træpilleovne. Vi har træpiller i størrelser 6 & 8 mm. Vi går op i at have en god kvalitet af træpiller, men også til en rigtig god pris.

Det er vigtig at vælge nogle træpiller, som er gode, ellers kan det godt blive en lang vinter, men det kan være svært som forbruger at gennemskue kvaliteten af de mange forskellige produkter der findes på både det danske men også det udenlandske marked.

Danske eller udenlandske træpiller?

Træpiller fremstillet i Danmark skal overholde nogle helt specifikke retningslinjer. Danske træpiller må kun fremstilles af rent træ og de må ikke indeholde bindemidler. Så ved at købe træpiller fra DK, ved man at man går et rigtig godt produkt.

Køber man derimod træpiller som ikke er fremstillet i Danmark, har man ingen garanti for, om træpillerne overholder eller lever op til de danske krav. Derfor bør man altid være lidt varsom og undersøge varen ordentligt inden man bestiller. Det er rigtig træls, at få leveret en palle træpiller - måske fra udlandet, som ikke bare har en rigtig dårlig forbrænding, men som også både soder, lugter grimt, smulder og stopper pillefyret til i slagger og aske.

Men hvordan finder man ud af, hvad man skal kigge efter, når man skal til at købe træpiller?

Tips og hjælp til at finde de bedste træpiller!

Vi har lidt gode tips, som vi gerne vil dele med jer!

Hvordan ved jeg om træpiller er gode eller dårlige?

Det er faktisk lettere end man skulle tro, at lure kvaliteten af på træpiller. Det er i øvrigt en rigtig god ide at undersøge træpillerne inden man køber dem. Det er meget irriterende at opdage en dårlig kvalitet efter at man har fået en palle træpiller med hjem. Og rigtig irriterende når man ser hvor dårligt de egentlig brænder og hvor meget aske de efterlader. Vi har nogle rigtig gode tips til hvordan du undgår at få et parti smuldrende træpiller med hjem.

Hvad er gode træpiller?

 • Fremstillet af rent træ
 • Høj brændværdi
 • Minimum aske
 • Lavt vandindhold

Ren råvare: Træpillerne skal være lavet af en ren råvare og være uden tilsætning af f.eks. bindemidler, grene, bark og hvad man ellers ser der bliver blandet i de lidt mere billige træpiller.

Højt askesmeltepunkt: Find ud af askesmeltepunktet på træpillerne. Hvis askesmeltepunktet er højt, er det rigtig godt, for her dannes der et minimum af aske og slagger.

Er smeltepunktet derimod for lavt, bliver kedlen hurtig fuld af slagger. Et lavt smeltepunkt ved træpiller, er et rigtig typisk eksempel på en dårligere kvalitet, som kan få selv det mest effektive træpillefyr på overarbejde. Det giver en dårligere forbrænding med en ringere kvalitet af træpiller. Samtidig skal man bruge ekstra kræfter på at fjerne slagger og tømme aske

Lavt vandindhold: Kontroller altid vandindholdet i træpillerne. Vandindholdet i træpiller til pillefyr bør altid være under 10 pct. og rigtig gerne ligge omkring 7 – 8 pct. Et højt vandindhold over 10 pct. gør, at træpillerne smuldrer.

Lavt askeindhold: Et lavt askeindhold i træpiller = mindre arbejde med at passe fyret. Et askeindhold i træpiller på maks. 0,5 % og lavere er meget fint og giver minimal asketømning.

Hvad kendetegner dårlige træpiller

 • Lavt askesmeltepunkt.
 • Blandet materiale/råvarer i træpillerne er tegn på en ringere kvalitet
 • Højt vandindhold over 10 % = træpiller der smuldrer
 • Højt askeindhold på over 0,6 % er tegn på dårlig kvalitet

Hvilken størrelse træpiller skal jeg vælge til mit pillefyr?

Inden du køber træpiller til pillefyret, er det vigtigt, at gennemgå specifikationerne for dit træfyr. Det har nemlig en betydning om træpillernes størrelse matcher specifikationerne for dit fyr. Der findes flere størrelser af træpiller. Størrelsen på træpiller varierer typisk mellem 6 & 8 mm. Disse størrelser er de mest almindelig størrelser i træpiller.. Husk altid at undersøge hvilken størrelse træpiller der matcher dit pillefyr eller pilleovn. Spørg eventuelt i vores support, hvis du ikke kan finde specifikationerne for dit fyr/ovn.

Danske eller udenlandske træpiller

Træpiller fremstillet i Danmark skal overholde nogle helt specifikke retningslinjer. Danske træpiller må kun fremstilles af rent træ og de må ikke indeholde bindemidler. Køber man derimod træpiller, der ikke er fremstillet i Danmark, har man ingen garanti for, om træpillerne overholder eller lever op til de danske krav. Derfor bør man altid være varsom og undersøge varen ordentligt inden man bestiller. Det er rigtig træls, at få leveret en eller flere paller træpiller, som ikke bare har en rigtig dårlig forbrænding, men som også både soder, lugter grimt, smulder og stopper pillefyret til i slagger og aske.

Er du i tvivl om hvilke træpiller du skal have eller vil du bare vide mere om levering af træpiller, så kontakt os endelig på mail eller telefonisk. Hos Hedestoker finder du altid billige træpiller af høj kvalitet, der er velegnet til træpillefyr og pilleovne.

Pejsebrænde

Pejsebrænde til brændeovne og pejse bør altid være af god kvalitet. Fyr kun med rent/tørt træ. Vi har flere forskellige typer træ til brændeovn.

Ovntørret pejsebrænde

Ovntørret brænde er brænde der er blevet varm-tørret i en ovn. Ønsker man brænde, der er lige klar til at smide ind i pejsen eller brændeovnen, så er ovntørret brænde det bedste valg. Ovntørret brænde er helt klar til brug og det er ikke nødvendigt, at vente på at træet skal tørre yderligere. Ovntørret brænde fås i flere forskellige træsorter:

 • Ovntørret Løv
 • Ovntørret Birk
 • Ovntørret Avnbøg
 • Ovntørret Eg
 • Ovntørret Ask
 • Ovntørret Bøg

Pejsebrændet er kløvet, stablet tæt og kan leveres til kantstenen. Pejsebrændet leveres som brændetårn.


Lufttørret pejsebrænde

Lufttørret brænde har været opbevaret ude og er tørret langsomt og naturligt ude i den frie luft. Brændværdien er den samme uanset om træet er lufttørret eller ovntørret. Forskellen er blot måden træet er tørret på. Lufttørret brænde fås i flere forskellige træsorter:

 • Lufttørret Birk
 • Lufttørret bl. Løvtræ
 • Lufttørret Ask
 • Lufttørret Eg

Pejsebrændet leveres kløvet og tætstablet i brændetårn.


Forskel på ovntørret og lufttørret brænde

Forskellen på ovntørret brændsel og lufttørret brændsel er bare, at ovntørret træ er tørret med varme i ovn og lufttørret pejsebrænde er tørret naturligt, ved at det har været opbevaret udenfor. Der er ikke forskel på brændværdien om det er pejsebrænde der er tørret i ovn eller om det er pejsebrænde der er lufttørret naturligt.
Både ovntørret brænde og lufttørret brænde leveres i brændetårn. Pejsebrændet er kløvet og tætstablet.
Brænde til salg – Vi har altid billigt pejsebrænde og brænde til brændeovn til salg. Træet er rent, det vil sige, at det ikke er overfladebehandlet og lignende.

Brændetårn med fri levering

Vi leverer brændetårn med træ til kantstenen. Der er fri fragt når du bestiller brændetårn hos Hedestoker. Læs mere under produkterne. Vi levere brændetårn med flere forskellige træsorter samt både med ovntørret pejsebrænde eller lufttørret pejsebrænde.

Fyr altid med rent og tørt pejsebrænde

Pas på miljøet. Det er vigtig at fyre med tørt og rent træ. Det vil sige, at træet ikke må være vådt. Er træet vådt, risikerer man at sode skorstenen til. En tilsodet skorsten kan ende med skorstensbrand. Rent træ betyder, at det ikke er forurenet, altså er malet eller behandlet på nogen måder. Det er vigtigt for miljøet, at man kun fyrer med rent og tørt træ i sin brændeovn og undgår unødig forurening. Også for sin egen sundheds skyld. Hos os er du garanteret det bedste pejsebrænde.
Udover brændesalg,- brænde til brændeovn og pejsebrænde, forhandler vi også kvalitets træpiller og briketter.

Brænde tilbud

Vi har løbende flere gode fordele så som fri fragt eller pejsebrænde på tilbud, så hold øje med vores hjemmeside. Brænde priser er for forskelligt om det er ovntørret pejsebrænde eller lufttørret pejsebrænde. Læs mere om de forskellige typer her på siden.

Åbningstider:
Mandag til torsdag: 9.00 - 16.00
Fredag: 9.00 - 14.00
Lørdag, søndag og
helligdage: Lukket
Hurtige genveje
Salgs- & leveringsbetingelser
Kunde login
kundeservice
Hedestoker ApS
Hunnerupvej 3, 6920 Videbæk
Tlf. 96 92 10 90
E-mail: salg@hedestoker.dk
Cvr. nr: 34 60 73 70