Hedestoker ApS
Hedestoker ApS
Vi er klar til at hjælpe dig Prof. rådgivning Prisgaranti Nem returnering
Hedestoker ApS

Bioethanol Pejse

Bioethanol pejse fås som væghængte pejse og med indsatser. Flere af vores flotte biopejse kan også fås omrammede, så de minder om en ægte pejs/kamin!

 • Biopejse fra TermaTech – design, funktionalitet & sikkerhed
 • Skaber ro, hygge og stemning
 • Ingen skorsten
 • Ingen røg og askeaffald
 • Billig installation
 • Miljøvenlig – ren udledning

Flotte bioeethanol pejse der varmer behageligt med ægte flammer. En smuk bioethanolpejs skaber stemning og personlighed i dit hjem. Vi har flere forskellige typer biopejse fra TermaTech i lækre designs hvor sikkerhed og funktionalitet er i fokus.

Væghængte Biopejse
Fritstående Biopejse
Biopejse med omramning
Løse brændere
Tilbehør og reservedele

Indret dit hjem med en moderne stilfuld bioethanol pejs

Vil du gerne tilføje dit hjem mere stemning og skabe en ny form for varme og hygge. Har du lyst at fremhæve følelsen af ro – en ro der giver dig og dine gæster en fornemmelse af, at du bor afslappet, er moderne og nyder dit hjem. Så skal du overveje at få en biopejs i dit hjem. En biopejs er ikke bare en pejs som i gamle dage. En biopejs er en top moderne pejs med åben ild, bare uden alt besværet som ved en gammeldags pejs. En biopejs udvikler ingen røg, soder ikke og efterlader heller ingen askeaffald. Du skal ikke ud og save træ eller hente det til huse. En biopejs laver strålevarme som de gamle pejse, bare uden alt besværet. En biopejs er en bioethanol pejs som afgiver strålevarme præcis som en almindelig pejs. Man skal ikke købe en biopejs for at opvarme sit hus, men man skal købe den for at tilføje en stemning, noget moderne hygge der er langt bedre end stearinlys. Dermed er det ikke skrevet, at en biopejs ikke varmer. Den kaster bare ikke den samme varme fra sig, som en pilleovn eller brændeovn.

Hvilken type Biopejs skal jeg vælge

En væghængt biopejs kræver intet andet end lidt plads på en væg, og det har de fleste. En væghængt model optager ingen gulvplads overhovet og kan derfor nemt være også i de hjem med få kvm. Den er smuk, sender en dejlig varme ud i rummet og så skaber den en fantastisk stemning uanset om den hænger i soveværelset, køkkenet eller stuen.

En fritstående biopejs er nok den mest imponerende model man kan have i sit hjem. Det er et stykke kunst i sig selv bare at have den imponerende skulptur stående. Den kræver dog en hel del plads kontra en væghængt og en omrammet biopejs. Men smuk er den. Den feng shui som man får af stemning, varme og hygge er helt fantastisk. Så har man pladsen, bør man overveje en fritstående biopejs.

Biopejs omrammet er nok det som kommer tættest på at give den helt klassiske fornemmelse af at have en rigtig kamin. Man får det flotte look på samme måde som var det en gammeldags pejs,- og man har de smukke ægte flammer. Den kræver lidt mere plads på gulvet end en væghængt model, men det er ikke meget den fylder ud i rummet. At have en smuk "klassisk" pejs men helt uden besværet som man ellers kan have ved fyring med træ er helt uvurderlig. Ingen røggener, intet bøvl med fugtigt træ og optændings problemer samt dårligt træk i skorstenen og askesvinere. Bare ren nydelse foran pejsen og de lune flammer. Nemmere og mere behageligt bliver det simpelthen ikke.

Hvad er en Bio-pejs

En bioethanol Pejs er en moderne og meget praktisk pejs, der kan anvendes i alle typer af hjem uanset om du bor i lejlighed eller hus. En biopejs kan installeres overalt og der er ingen krav om en skorsten. Det vil sige, at nu kan man både billigt og let få den samme dejlige hygge-stemning overalt. Når man bor til leje, må man også ofte drømme langt efter en pejs, men med en fritstående biopejs, bord biopejs eller gulv biopejs, behøver man ikke at drømme længere. Der kræves ingen særlige tilladelser og man kan tage den med sig hvis man flytter.

Du kan bruge en biopejs overalt og den kræver ingen særlige forudsætninger. En biopejs er velegnet overalt både i sommerhuse, parcelhuse, lejligheder, på kontoret, i restauranter osv. Bioethanol pejse bliver mere og mere brugt. De er nemme at tænde og slukke og kræver ikke nogen skorsten. De varme med ægte flammer som en brændeovn, men de soder ikke eller forurener. En bioethanol pejs kan man få en utrolig mange forskellige designs både som stående, væghængte, lofthængte, fritstående eller som en flytbar bordmodel. Det er desuden muligt at købe en bioethanol pejs, som man kan tage med ud på terassen til de dejlige sommeraftner, hvor man lige ønsker lidt ekstra hygge og varme.

Hvordan virker en biopejs

En biopejs / bioethanol pejs brænder ikke med træ men med væsken Bioethanol. Bioethanol er en sprit der er produceret af organiske materialer som f.eks. kartofler, majs m.fl. Bioethanol er et miljøvenligt og mere bæredygtig materiale. Når man tænder sin biopejs afbrænder man bioethanol. Ved afbrændingen bliver der kun afgivet varme samt CO2 og fordampet vand. Derfor er der ingen krav om skorsten på en biopejs /bioethanol pejs, da der ikke udledes skadelige partikler. En biopejs - pejs til bioethanol afgiver stadigvæk en del varme og skaber den samme hygge som en gammeldags pejs.

Varmer en biopejs

Biopejs og varme - Ja en biopejs varmer,- men dog ikke helt på samme måde som en moderne brændeovn. En bio-pejs kan bedre sidestilles med en almindelig åben pejs. Åbne pejse til træ er mange efterhånden gået væk fra at bruge, selvom de noget af det mest hyggelige, man kan have i sin stue. Dette er nok fordi, at der var for meget arbejde forbundet med en pejs. Med en Bioethanol pejs, kan man få helt den samme hygge, - og på en flottere nemmere måde – nemlig uden alt arbejdet. Bioethanol pejse kaster også varme fra sig, og så er de smukke at se på. De er lettere at kontrollere og man kan tænde og slukke for dem hurtigt og nemt. De sviner og soder ikke. Da en bioethanol pejs bruger ilt til forbrændingen, skal man altid sørge for at størrelsen på brænderen, passer til det rum ethanol pejsen skal stå i. Ligesom ved stearinlys og åbne pejse, skal man altid sørge for at lufte ud og få frisk luft ind – især ved mindre rum. Der er ingen skadelige partikler som der ellers kan være ved stearinlys, det er simpelthen for at bevare en iltrig luft. En biopejs brænder bedst, hvis luften er iltholdig og samtidig er det også bedst for de som opholder sig i rummet, ganske som ved en åben pejs og når man har tændt stearinlys.

Biopejs til indendørs brug

Der er sket en stor udvikling indenfor bioethanol pejse hvor man i dag kan vælge mellem virkelig mange forskellige modeller. Der er også gjort rigtig meget for at udvikle sikkerheden omkring bioethanol pejse. Man kan bruge en bioethanol pejs til at skabe hygge, men man har også den store fordel, at den varme. Flammerne er ægte og derfor afgives en vis mængde varme ud i rummet som er behagelig.

Går du og overvejer at købe en ny bioethanol pejs til dit hjem? En biopejs kan tilføje dit hjem noget ganske særligt – noget unikt som du ikke finder på andre måder. En biopejs er et stykke møbel der både er dekorativt og nyttigt. En biopejs skaber en følelse af en mere afslappet stemning, varme, nydelse, romantik og du får den levende ild på en mere sikker og nemmere måde end tidligere. Alle kan købe en biopejs til indendørs brug for den kræver ingen skorsten. Der findes mange smukke biopejse. Har du en væg du bare ønsker at gøre noget nyt ved, men hvor et maleri måske ikke helt er hyggeligt nok, så kan du overveje at lave en flot biopejs væg – det eneste der kræves er selvfølgelig, at ”væggen kan bære pejsen”. Du kan også vælge en gulvmodel med ramme – det ligner utroligt meget en gammel kamin eller en åben pejs om du vil. Her kan man tilkøbe keramisk træ så det bliver meget lig en kamin samt kan man tilkøbe en lille fin lydboks, der udsender brændelyde med knitrende træ. Det er så gennemført at det er svært ikke at blive imponeret. Har man store flotte rum, bør man bestemt også se de flotte fritstående bioethanol pejse. Vi har fritstående biopejse, så du kan møblere fuldstændigt uden rammer og grænser – det kan give dit store køkken eller stue den vildeste effekt og vi garanterer, at dine gæster bliver imponeret. Men du vil også elske det. En biopejs-fritstående kan man desuden flytte rundt på hvis man flytter om, så er du typer der godt kan lide at forandre dine rum med jævne mellemrum, vil denne mulighed være helt perfekt.

Hvor meget koster det at have en biopejs tændt

Ja hvad koster det egentlig at have en ethanol pejs pris lejet vil selvfølgelig variere alt efter hvor meget din biopejs er tændt. Er den tændt hver dag i mange timer, eller hygger du mere med varmen i weekenden og når du har gæster. En bioethanol pejs er generelt billig også når man ser på den fleksible installation, hvor man ikke skal ud og købe en ny skorsten. Det koster selvfølgelig at have ild i pejsen, men det gør det også at fyre med træ, træpiller, gas eller bare når du tænder stearinlys. Vi mener, at ved at fyre i en biopejs, får man rigtig meget for pengene. Bruger du biopejsen et par gange om ugen med den gode kvalitet af bioethanol, koster det bestemt ikke ret meget om måneden og samtidig er det et varme supplement.

Der er flere ting du med fordel kan overveje når du overvejer at købe en ny biopejs – hvad vil du gerne have?

Hvor ofte vil du bruge din ethanol pejs – hver dag eller et par gange om ugen?

Hvor mange timer ad gangen tænker du at pejsen skal være tændt?

Vil du have en stor flamme, høj eller lang, som naturligt bruge mere bioethanol i timen end en lille flamme?

Alle disse spørgsmål er en god pejlesnor til os, så vi kan finde den bedste biopejs til dig – som du får mest glæde af på lang sigt.

Biopejs indeklima - Lugter en biopejs

Nej det lugter ikke, når man har tændt en bioethanol pejs, men ethanol er en sprit, og derfor vil der være en dunst når man tænder for bioethanol pejse samt når man slukker for den. Niveauet af duft, når man har en ethanol pejs tændt, svarer til at have stearinlys tændt. Så har du ingen problemer med at være i rum med flere stearinlys, vil du heller ikke opleve problemer ved ethanol pejse. Har man problemer med stearinlys, så vil det være en god ide, at besøge udstillingen og selv prøve det af inden. Vi er jo alle forskellige. Men nej, en bioethanol pejs lugter ikke og er ikke farlig, man skal blot tage sine forholdsregler som man altid skal ved brug af åben ild om det er en åben pejs, stearinlys, gasovne m. fl.

Fordele og ulemper ved en Biopejse og en Elektrisk pejs

Hvis man ønsker rigtige flammer er det klart en bioethanol pejs man skal vælge frem for en elpejs. En bioethanol pejs har rigte flammer og giver den mest autentiske oplevelser af en gammeldags pejs med åben ild og hvor du får ægtheden og den levende fornemmelse af flammerne. En pejs med bioethanol har ægte flammer/åben ild. Den brænder rent og giver dig den totale oplevelse på samme måde som en gammeldags pejs. De nye modeller bioethanol pejse fra TermaTech har desuden et design der er utroligt smukt og stilrent. Lige som der er sket en kæmpe udvikling indenfor bioethanol pejse, er der også sket meget med de elektriske pejse. Elektrisk pejse er i dag også virkelig smukke,- og sikkerheden er helt optimal hvis man har børn. En elpejs bliver ikke mere varm end en radiator og den har kunstige flammer og er derfor ikke farlig og kan ikke brænde, da der ikke er rigtige flammer lige som ved en Biopejs. Der er derfor fordele ved dem begge. Ingen af disse kræver skorsten og er på alle måder en rigtig let og fin løsning på en topmoderne pejs. Se også vores elektriske pejse / LED pejse!

Sikkerhed omkring biopejse og brug af Bioethanol

Som ved al åben ild skal man tænke sig om. Man forlader ikke en åben pejs med ild i eller tændte stearinlys og kører hjemmefra. Der gælder fuldstændig de samme regler for en ethanol pejs uanset om det er en væghængt biopejs eller en gulvpejs. Man forlader aldrig åben ild eller lader mindre børn være alene med åben ild. Der er ikke nogle specielle hensyn man skal tage med hensyn til sikkerheden derudover udover selvfølgelig at sørge for en sikker montering/installation. Man skal selvfølgelig også passe på når man hælder bioethanol væske på – som man skal være med alle typer brændbare væsker og spilder man, bør man tørre væske bort med det samme. Der er diverse sikkerheds forskrifter man følger ved optænding og slukning. Dette er tydeligt beskrevet i brugsvejledningen på de enkelte biopejse modeller. Man bør selvfølgelig også overveje hvilken type ethanol pejs man skal vælge, hvis man har små børn i huset. Vi hjælper gerne hermed, så du får den biopejs, der passer bedst til din familie. Det kunne både være en indbygget pejse, biopejs til væg eller eventuelt en biopejs gulv-model, hvor det er let at sætte et børnegitter foran. Som ved åbne pejse, grill m.m. bør man altid skærme af og sikre mindre børn mod ulykker. Sørg desuden for at ”gemme” bioethanolen væk og opbevar aldrig farlige væsker i børnehøjde – præcis som med sprit, fortynder, rengøringsmidler m.m. Det er sund fornuft. Man kan være fristet til at stille væsken i nærheden så den er let tilgængelig, men af sikkerhedshensyn, bør man altid gemme flasken af vejen af hensyn til sikkerhed omkring børn.

Gode råd omkring Bioethanol pejs sikkerhed

 • Sørg altid for at købe en biopejs der er godkendt og testet. Det er din bedste garanti for en sikker ethanol pejs
 • Skærm af så børnene ikke kan komme i nærheden af ilden og risikere at brænde sig
 • Tænk over placeringen af biopejsen, når du har små børn. Vælg en så sikker placering som muligt
 • Fyld aldrig bioethanol på en varm pejs. Sluk biopejsen og lad den køle helt af inden påfyldning
 • Lad aldrig børn være alene i rum med åben ild – heller ikke bare for en kort stund
 • Opbevar altid dit brændsel på et sikkert sted. Bioethanol lugter og smager ikke af noget og det ligner vand

Hvor køber jeg bioethanol og er der forskel på kvaliteten?

Ja der kan være meget forskel på kvaliteten og her får man hvad man betaler for. Desuden findes der bioethanol både til indendørs og udendørs brug. Det siger næsten sig selv, at bioethanol til indendørs brug er af en bedre kvalitet med hensyn til lugtgener. Køber man en billig ethanol, risikerer man at biopejsen kan lugte ved afbrænding. Man kan også risikere, at væsken brænder hurtigere og i den sidste ende, har man måske slet ikke spare noget. Man kan købe Bioethanol til biopejse på de fleste byggemarkeder – og der vil typisk være et billede på flasken af en biopejs eller der vil stå påskrevet på flasken, at den er egnet til biopejse. Bioethanol kan også anvendes til andre produkter med andre formål, derfor bør man sikre sig, at væsken er egnet hertil. Der kan desuden være forskel på hvor godt bioethanol pejsen brænder om det er en væske af høj kvalitet eller en dårlig kvalitet. Skifter man mærke, er det altid en god ide at teste først – inden man køber stort ind.

Et godt råd er at købe Bioethanol med minimum 95 % ethanol, så er du sikker på et godt resultat.

Tilbehør til biopejse

Som forhandler af biopejse, har vi selvfølgelig også lækket biopejse tilbehør, som kan forbedre oplevelsen yderligere af din biopejs. Vi har blandt andet keramisk træ – der får din indrammede biopejs til endnu mere at ligne en original kamin med ild i brændestykkerne. Vi har lydeffektboks (knitreboks) så du får den knitrende lyd i kaminen. Vi har diverse granitskærver og flotte hvide sten til bioethanol pejse der er med til at give en flot finish. Her kan du se vores flotte Biopejse tilbehør!

Løse brændkar til bioethanol

Vi har også løse brændkar til bioethanol, så du kan skabe din egen lille biopejs. De løse brændkar kan bruges løst eller til indbyg. Her kan du se vores udvalg af løse brændkar!

Åbningstider:
Mandag til torsdag: 9.00 - 16.00
Fredag: 9.00 - 14.00
Lørdag, søndag og
helligdage: Lukket
Hurtige genveje
Salgs- & leveringsbetingelser
Kunde login
kundeservice
Hedestoker ApS
Hunnerupvej 3, 6920 Videbæk
Tlf. 96 92 10 90
E-mail: salg@hedestoker.dk
Cvr. nr: 34 60 73 70