7
Vi er altid klar til at hjælpe Professionel rådgivning Udkørende serviceteam

Draftbooster

Stort udvalg af effektive røgsugere. Slip af med manglende eller dårligt træk i skorstenen med en god røgsuger. En effektiv røgsuger skaber et mere optimalt og stabilt træk i skorstenen uanset vejrforholdene. Her hos Hedestoker.dk har vi forholdsvist stort udvalg af røgsugere. Vi har røgsugere til brændeovn, pejs, pilleovn og samt selvfølgelig også et godt udvalg af røgsugere til pillefyr og fastbrændselsfyr.

Draftbooster


Link

Forventet leveringstid: ca. 1-3 hverdage

PRISGARANTI - Set billigere?

VVS nr. Type Vejl. pris Pris inkl. moms
L
bdb7b01-003 Draftbooster - Sort 3.491,00
VVS nr. bdb7b01-003
Draftbooster - Sort
L 3.491,00
 

Fordele ved en røgsuger

  • Bedre skorstenstræk
  • Bedre forbrænding
  • Hurtigere optænding / nem genfyring
  • Hurtigere opvarmning
  • Bedre udnyttelse af brændsel
  • Mindre slitage på kedel
  • Mindre sod
  • Mindre røggener
  • Bedre tilførsel af forbrændingsluft
  • Reduktion af udendørspartikler

Der er kun fordele ved at montere en røgsuger. Har man problemer med manglende træk i skorstenen, er der slet ikke noget at betænke sig på. For det første kan der opnås en betydelig besparelse på brændslet. Når skorstenen fungerer optimalt og der er et godt træk i skorstenen, så vil brændslet brænde langt mere optimalt og man får en bedre udnyttelse af brændslet. En bedre udnyttelse af brændslet betyder helt praktisk, at det træ, træpiller eller andet brændsel man fyrer med bliver udnyttet mere optimalt med en god forbrænding. Træ der ligger og ulmer afgiver ikke en ordentlig varme, det soder og røggenerne kan være store. Derimod vil man få langt mere varme ud af brændsel der brænder godt og mere rent. Desuden vil man få en langt mere behagelig varme.

Hvordan virker en røgsuger?

Røgsugeren laver/skaber et undertryk i skorstenen, hvorved røgen suges ud af skorstenen og fordeles. I sær i nyere boliger, som er meget tætte, kan det være svært at få et godt sug / skorstenstræk. Her er der ingen træk i skorsten eller et dårligt træk. Har man brændeovn eller pejs, kan man opleve flere gener ved et dårligt træk i skorstenen. Det kan være svært at tænde op. Der vil være meget røg under optænding og det kan være et problem at lægge nyt træ ind i brændeovnen uden at få røg ud i stuen. Træet vil have svært ved at brænde godt og der vil komme sod i brændeovnen og glasset vil være problematisk at holde rent. Helt umuligt bliver det hvis man har pejs. Helt ufarligt er det heller ikke, hvis man gentagne gange får utilsigtet røg ind i boligen. Et dårligt træk i skorstenen kan også være en risikofaktor i forhold til røgnedslag. Et røgnedslag betyder at røgen slår tilbage og kommer ind i boligen i stedet for op af skorstenen. Alt dette kan man undgå ved at montere en forholdsvis billig røgsuger.

Røgsuger til muret skorsten

Der findes flere forskellige modeller røgsuger til muret skorsten som har rigtig gode anbefalinger. Her kan nævnes Draftbooster, som er en røgsuger til muret skorsten der også kan anvendes til stålskorsten. Draftbooster er produceret af Exodraft, som har mange års erfaring med udvikling af røgsugere til stålskorsten og muret skorsten. Det vil sige, at denne type kan bruges til brændeovne, pejse, pilleovne med mere. Hos Hedestoker er vi forhandler af Exodraft røgsuger,- og vores erfaringer med dem og vores andre nøje udvalgte modeller er virkelig gode. Vi rådgiver meget gerne omkring valg af røgsuger til stålskorsten og muret skorsten, så vi er sikre på, at vores kunder får den bedste opleveres med den rigtige røgsuger til skorsten og varmekilde.

Røgsuger til stålskorsten

Røgsuger til stålskorsten fås i forskellige modeller hvor det er en god ide på forhånd at have taget stilling til hvilken type der er den rigtige. Røgsuger til brændeovn eller indsats kan fås enten med afkast under tagryg, med afkast over tagryg samt har vi røgsugere med sidevejs eller vertikalt (opad) afkast. Hvis du er i tvivl om hvilken type du skal købe, så er vi klar med professionel rådgivning. Røgsugere er lavet så de er specifikt velegnet til nogle typer brændsel, så dette bør man være opmærksom på. Vi har røgsugere som er beregnet til olie, gas, fastbrændsel m.m. og her hjælper vi selvfølgelig også gerne med at finde den rigtige model.

Manglende træk i skorstenen?

Manglende træk i skorsten er et problem der skal tages hånd om. Det kan både være farligt men det er også uhensigtsmæssigt set i forhold til forbrændingen, men også i forhold til hvor effektivt dit pillefyr eller brændeovn drifter. Et dårligt træk i skorstenen er lig med en dårlig forbrænding, risiko for røgnedslag, stor slitage på kedel m.m. Heldigvis er det nemt at gøre noget ved et manglende træk i skorstenen. Den nemmeste løsning og også en rigtig god løsning til at få vendt et dårligt træk i skorstenen til et godt og bedre træk i skorstenen, er at montere en røgsuge. En elektrisk røgsuger er en garanti for et alt godt skorstenstræk uanset vejrforholdene.

Som forhandler af Exodraft kender vi til de mange fordele:

Spar f.eks. op til 15% på brændslet med en Røgsuger fra Exodraft. Når en skortsten er kold trækker den ikke så meget, som når den er varm og derfor kan det være svært at få gang i en kold brændeovn og skorsten. Med en røgsuger er det langt lettere at tænde op. Og du er altid sikker på, at både røg og støv bliver trukket den rigtige vej igennem skortstenen.

EXODRAFT "Røgsuger der sikrer et hurtigt aftræk"

Eksempel på hvad du skal bruge til en komplet røgsuger:
1 stk. røgsuger
1. stk flange (kun til stålskorsten)
1. stk Regulering
1. stk Reparationsafbryder

Klik her hvis du vil se, hvilken type og størrelse du skal bruge?

Let og hurtig optænding
Sikrer dig en hurtig og let optænding uafhængigt af vejrforhold, beliggenhed og forholdet imellem din brændeovn og skorsten.
Fri for lugt og røg indendørs
Et korrekt træk sikrer dig at røgen ikke slår retur og havner indendørs under genfyriing eller optændig eller ved ekstreme vejrforhold. Derfor bliver du fri for at dit tøj og dit hus kommer til at lugte af røg.
Bedre økonomi og bedre forbrænding
Når man har et godt træk i skorstenen, så slipper man for at bruge spjældet og lukke en masse varme ud igennem skorstenen. Dette giver en rolig og mere økonomisk forbrænding. Ved korrekt forbrænding og brug af godt brændsel kan man spare helt op mod 15 %.
Bedre indeklima
Partikler fra røg er ikke sunde og når disse bliver trukket ud af stuen, får man et sundere indeklima. En røgsuger kan sikre dig at du både slipper af med en masse usunde partikler fra røgen og at du ikke har aske fra rengøringen til at flyve rundt indendørs som følge af rengøring af ildstedet.
Ekstra ventilation
Som en ekstra bonus kan du i varme perioder lade din røgsuger køre om dagen: Så kommer du hjem til et hus, hvor luften er friskere, fordi den har været i bevægelse hele dagen.

Vi har også andre røgsugere, som f.eks. den ny-udviklede Bluechimney røgsuger! Denne model er udviklet af en skorstensmester, som synes at der skulle en bedre løsning på røggenerne omkring de lidt tættere bebyggede villakvaterer.

Åbningstider:
Mandag til torsdag: 9.00 - 16.00
Fredag: 9.00 - 14.00
Lørdag, søndag og
helligdage: Lukket
Hurtige genveje
Salgs- & leveringsbetingelser
Sitemap
Kunde login
Kundeservice
Hedestoker ApS
Hunnerupvej 3, 6920 Videbæk
E-mail: salg@hedestoker.dk
Cvr. nr: 34 60 73 70