7
Vi er altid klar til at hjælpe Professionel rådgivning Udkørende serviceteam

Metro

Metro Vandvarmer, dansk produceret. Kigger du på opvarmningsmuligheder af vandet til din bolig eller til vandet i brusebadet, vil det være en rigtig god idé at kigge her uanset det er til el, fjernvarme, centralvarme m.m. Metro Therm har produceret vandvarmere i mere end 70 år og deres erfaringer gennem årene skinner igennem i kvaliteten i deres produkter. Se vores udvalg af vandvarmere til el, fjernvarme, centralvarme med flere herunder.

Metro kombibeholdere
Metro beholder til centralvarme
Metro beholdere til fjernvarme
Metro elvandvarmere
Tilbehør til Metro beholder
Reservedele til Metro beholdere
Danfoss radiatortermostat - Fjvr venti -l returventil + føler - 1/2


Danfoss Termostat med FJVR-ventil og føler. Termostanten regulerer automatisk returløbstemperaturen fra radiatorer, konvektorer samt mere. 

Data

 • Termostat med FJVR ventil og føler

Producent

 • Danfoss

Forventet leveringstid: ca. 1-3 hverdage

PRISGARANTI - Set billigere?

VVS nr. Vejl. pris Pris inkl. moms
L
403521011 FJVR radiatortermostat sæt, termostat + Fjvr ventil - 1/2" lige 639,94 504,00
VVS nr. 403521011
FJVR radiatortermostat sæt, termostat + Fjvr ventil - 1/2" lige
L 639,94 504,00
 
Sikkerhedsgruppe 10 bar


Sikkerhedsgruppe 10 bar der passer til alle varmtvandsbeholdere!

HUSK montering af sikkerhedsgruppe er lovpligtig og skal monteres sammen med varmtvandsbeholder. Har du brug for yderligere rådgivning, er du altid velkommen til at kontakte vores support. 

Forventet leveringstid: ca. 1-3 hverdage

PRISGARANTI - Set billigere?

VVS nr. Vejl. pris Pris inkl. moms
L
431561706 Sikkerhedsgruppe 10 bar (Standard) 563,75 387,00
VVS nr. 431561706
Sikkerhedsgruppe 10 bar (Standard)
L 563,75 387,00
 

Hvad kendetegner en Metro vandvarmer?

 • Høj kvalitet
 • Lang levetid
 • Dansk produceret og med mere end 70 års erfaring i udvikling af vandvarmere
 • Overholder EU’s krav om energimærkning
 • Pris der er til at betale

METRO THERM har produceret vandvarmere i over 70 år og er en af Nordeuropas største producent af vandvarmere. Designet er enkelt, elegant afrundet i hvidt og med sølvfarvet panel. Om det er din private bolig, erhvervslokaler eller det er i din fritidsbolig du skal have opvarmet dit vand, kan METRO dække dit behov. Ud over beholderløsninger har METRO et stort udvalg af gennemstrømsvandvarmere til både el, fjernvarme m.m. F.eks. findes varmtvandsbeholderne i 30 liter, 60 liter, 110 liter, 160 og mange flere. Se vores store udvalg hvor vi blandt andet har type 6220, 6440, 2440, 6050 og mange flere.

Vandvarmer typer

Der findes flere forskellige typer af METRO THERM vandvarmere blandt andet:

 • Metro el vandvarmer
 • Metro beholder til fjernvarme
 • Metro Combi vandvarmer
 • Metro beholder til centralvarme

El vandvarmer

El vandvarmeren er specielt velegnet til opvarmning af brugsvand til køkken, håndvask og bad. Den virker således at et el-varmelegeme opvarmer beholderen og selve temperaturen bliver styret af en indbygget termostat. Her har man altid varmt vand uanset om man har et centralvarmesystem eller ej. En elvandvarmer kræver kun strøm og vandtilførsel for at fungere.

Metro elvandvarmere findes i mange størrelser og både som almindelige el-vandvarmere, gennemstrømsvandvarmer, mini gennemstrømsvandvarmer 2 liter, mini gennemstrøms vandvarmer 5 liter, el vandvarmer 15 liter, el vandvarmer 30 liter samt mange mange flere. Se det store udvalg under El vandvarmere.

Fjernvarmebeholder

Fjernvarmebeholder vælges til boliger med fjernvarme. Metro har udviklet fjernvarmebeholdere, som er specielt tilpasset enfamilieshuse.

 • Metro vandvarmer 60 l
 • Metro vandvarmer 110 l
 • Metro vandvarmer 160 l

Disse modeller er specielt beregnet til opvarmning af brugsvand i køkkenet samt til håndvask og brusebade på badeværelse. Fjernvarmebeholdere opvarmer brugsvandet via en spiral. Spiralen virker direkte i brugsvandet og dermed får man den bedst mulige udnyttelse af den tilførte varme.

Combibeholder

Har man fjernvarme eller et centralvarmeanlæg f.eks. et oliefyr eller gasfyr, kan man vælge at installere en kombi-vandvarmer. En kombivandvarmer er forsynet med både et el-varmelegeme samt en varmespiral. Det gode ved en combi beholder er, at man helt kan slukke for sit olie/gasfyr eller lukke for fjernvarmen om sommeren. Hermed kan man nøjes med at opvarme brugsvandet med el. Med en combi varmtvandsbeholder har man mulighed for selv at vælge.

Centralvarmebeholder

Er beregnet til opvarmning af brugsvand via centralvarmeanlæg. Varmebeholderne er termostatstyrede. Vi har centralvarmebeholdere i flere størrelser beregnet specielt til enfamilieshuset.

 • Metro vandvarmer 60 liter til centralvarme
 • Metrovandvarmer 110 liter til centralvarme (2 modeller Type 6440 & Type 2440)
 • Metro vandvarmer 160 liter til centralvarme

Hvilken vandvarmer skal jeg vælge?

Når man skal ud og købe en ny vandvarmer fra Metro, er det en rigtig god ide at tænke over hvilket behov man har. Her er lidt gode råd til hvad man bør tænker over.

Hvor mange personer er der i hustanden? Det er relevant om der er mange eller få personer og tager de bad hver dag?

Skal den kunne levere vand til lange bade og f.eks. karbad eller er behovet mindre

Skal der altid være varmt vand klar til brug eller vil det være okay, at der er lidt ventetid på det varme vand?

Sørg for at vælge den rigtige størrelse Metro varmtvandsbeholder. En beholder på 60-110 liter er passende til en almindelig husholdning.

Beholderen bør have en isolering på minimum 50 mm

Se efter EU’s energimærke

Vandvarmer til campingvogn eller sommerhus?

De fleste har i dag installeret el i deres sommerhus eller har mulighed for tilslutning af el til campingvognen. En elvandvarmer vil ofte være det foretrukne valg til opvarmning af vandet. De fleste vandvarmere tilsluttes 230 V, men der findes også varmtvandsbeholdere specielt udviklet til campingvogne m.m. til 12 V eller til gas.

Rengøring og vedligehold

En Metro vandvarmer er meget let at rengøre og vedligeholde i det daglige. Overfladen på beholderen er meget glat. Den er pulverlakeret og er meget let at tørre/vaske af. Vrid en klud op i varmt vand og tør beholderen over ved behov. Mere skal der ikke til for at holde overfladen pæn.

Kvalitet og levetid

Hvorfor er Metro vandvarmere særligt gode. Det er fordi, at det varme vand opbevares i en stålbeholder. Denne beholder har fået en behandling på indersiden med en specialemalje. Denne emalje beskytter mod at rust samt mod kalkaflejringer og bakterier.

På beholderne (Metro vandvarmere) generelt er der ændret lidt på inderbeholdernes udførelse så der er plads til mere isolering i kabinettet. En ny type isoleringsskum giver langt bedre isoleringsevne og mindsker risikoen for isoleringen bliver nedbrudt med tiden og hermed bliver mindre effektiv.

Spar energi & spar penge på det varme vand

Har du lyst til at spare penge? Ved at tillægge dig nogle rigtig gode vaner er det faktisk muligt at spare en del penge på opvarmning af det varme vand. At det er godt for miljøet at du er mere energirigtig er jo bare en kæmpe bonus oveni.

 • Reducer mængden af varmt vand = penge sparet på vandregning & varmeregning
 • Det koster let mellem 30 – 50 kr. at opvarme 1 m3 vand
 • Indstilling af temperatur

Det er muligt at indstille temperaturen på varmtvandsbeholderen uanset om din vandvarmer benytter gas eller el til opvarmning. Jo lavere temperatur vandvarmeren er indstillet til,- jo mindre energi skal der til at opnå den ønskede temperatur. Står vandvarmeren til at opvarme unødvendigt højt, kan det koste mange penge hver måned i uudnyttet varme.

Energistyrelsen anbefaler

Energistyrelsen anbefaler 55 grader celsius, som mest optimal temperatur i en beholder. Brugsvandet så er ca. 50 grader, når du åbner for hanen. På grund risiko for dannelse af legionella-bakterier, må det varme vand aldrig være lavere end 50 grader i tanken. Er temperaturen derimod for høj udskilles der mere kalk fra vandet. Dette kan reducere levetiden for vandvarmeren.

Over en tredjedel af det samlede energiforbrug til opvarmning er på opvarmning af varmt vand. Ved at spare på det varme vand opnår du både en besparelse på vandregningen men også på din varmeregning.

Test temperaturen på dit varme vand

 • Her er en simpel test på hvordan du sikrer dig, at dit vand er varmt nok så der ikke er risiko for dannelse af bakterier.
 • Tag den vandhane som er placeret længst væk fra din vandvarmer
 • Tænd for vandet og lad det løbe indtil det er så varmt som det kan blive
 • Fyld en beholder med varmt vand direkte fra hanen (sørg for at opvarme beholderen med det varme vand fra hanen inden prøvetagning, så der ikke er varmetab herfra)
 • Aflæs temperaturen med et termometer

Temperaturen på vandet skal herefter være mindst 50 ° C for undgå bakterier i vandvarmeren.

Tjek alderen på din Metro vandvarmer

Kan du ikke huske hvornår du installerede din beholder eller fulgte den med huset da du købte det? En gammel vandvarmer kan være dyr i drift og have et ret stort varmetab.

Hvordan ser man alderen på en varmtvandsbeholder?

Som regel sidder der en lille mærkat på selve beholderen som viser årgang og effektivitet. Er din vandvarmer mere en 10 år gammel, bør du nok overveje, om det ikke er på tide at skifte den ud. En gammel beholder er ikke nær så effektiv længere og isoleringen er typisk meget dårlige end de nyere beholdere. I dag er kravene også langt større til en vandvarmer end for 10 år siden. Det vil være en forholdsvis lille investering, som højst sandsynligt meget hurtigt er tjent ind igen på sparet varmetab uanset om det er en vandvarmer el, gennemløbsvandvarmer eller vandvarmer til fjernvarme.

Energimærkning

Læs mere om Energimærkeordningen på Energistyrelsens hjemmeside www.ens.dk/forbrug-besparelser/apparater-produkter/energimaerkning-apparater-produkter

Metro vandvarmer reservedele og tilbehør

Hos Hedestoker har vi reservedele og tilbehør. F.eks. til Metro vandvarmer 30 l har vi diverse varmelegemer og anoder, styreboks med termostat og meget mere. Gå ind på Reservedele til Metro beholdere og se det store udvalg. Vi har prisgaranti på alle vores vandvarmere og reservedele, hvorfor du altid er sikret den bedste pris.

Er der en varer, som du ikke kan finde i shoppen eller har du nogle spørgsmål vedrørende vores produkter? Så er du mere end velkommen til at sende os en mail eller ringe. Vi er altid klar til at hjælpe dig og vi lægger stor vægt på at give den bedste service til alle vores kunder!

Åbningstider:
Mandag til torsdag: 9.00 - 16.00
Fredag: 9.00 - 14.00
Lørdag, søndag, grundlovsdag
og helligdage: Lukket
Hurtige genveje
Salgs- & leveringsbetingelser
Sitemap
Kunde login
Kundeservice
Hedestoker ApS
Hunnerupvej 3, 6920 Videbæk
E-mail: salg@hedestoker.dk
Cvr. nr: 34 60 73 70