Hedestoker ApS
 
Vi er klar til at hjælpe dig Prof. rådgivning Prisgaranti Nem returnering


Få 2.000 kr. i skrotningspræmie på din gamle brændeovn

Hvis du er hurtig, så kan du måske være en af dem, som kan tjene 2.000 kr. på at skrotte din gamle brændeovn.

Brændeovne har fået skyld for at være nogle store miljøsyndere og det har man nu valgt at forsøge at gøre noget ved.

De gamle brændeovne udleder væsentligt mere forurening end de nyere brændeovne og derfor har man d. 5/2-2019 indført en skrotningspræmie på gamle brændeovne.

Det er derfor muligt at søge om en skrotningspræmie på 2.000 kr. til at enten udskifte den gamle brændeovn til en ny og mere miljørigtig, eller man kan nøjes med blot at skrotte den gamle uden at indsætte en ny.

For at få del i puljen, så er der nogle regler som skal overholdes og du skal søge, inden at alle pengene er brugt. Der er afsat penge til at skrotte 20.000 gamle brændeovne og det skønnes, at der findes 200.000 af dem. 

Regler for at kunne opnå skrotningspræmie

Her er de overordnede ting, som skal opfyldes for at kunne komme i betragtning til at modtage en skrotningspræmie på sin brændeovn.

  • Brændeovnen/Pejseindsatsen skal være fra før 1995
  • Den gamle brændeovn skal have været tilkoblet d. 1 december 2018
  • Den gamle brændeovn skal være frakoblet på ansøgningstidspunktet
  • Du skal være privatperson
  • Der gives kun skrotningspræmie én gang pr. husstand

Brændeovne fra før 1995

Hvis du er i tvivl om, om din brændeovn er fra før 1995, så er det noget, som din skorstensfejer kan bedømme for dig.

Installeret d. 1 december 2018

Din skorstensfejer skal bekræfte, at din brændeovn var tilkoblet på din adresse d. 1 december 2018

Frakoblet brændeovn

Din skorstensfejer skal ligeledes bekræfte, at du har frakoblet din gamle brændeovn. Det betyder, at han skal godkende, at du enten har afmeldt din brændeovn, eller at du har erstattet den med en ny brændeovn eller pilleovn.

 

Forløbet for skrotningen.

  • Først skal du sikre dig, at du har en brændeovn, som er fra før 1995.
  • Derefter skal du logge ind med dit NemId og ansøge om skrotningspræmie på din brændeovn.
  •  Når ansøgningen er oprettet, så skal din skorstenfejer ud og lave godkendelsen.

Den samlede skrotningspræmie er på 2.215 kr. og de 215 kr. er prisen til skorstensfejeren for at komme og lave godkendelsen. Det koster dig derfor ikke noget at skorstensfejeren skal ud og besøge dig.

Du kan starte din ansøgning her

Spar penge på at udskifte den gamle brændeovn

De gamle brændeovne kan på ingen måde måle sig med nutidige brændeovne, hvor man i mange år har forsket i at højne udnyttelsesgraden. Det betyder, at du som forbruger, får meget mere varme ud af det træ (eller andre former for brændsel), som du kommer i din brændeovn.

De ældre brændeovne havde slet ikke den cirkulation inde i ovnene, som man med tiden har fundet ud af skaber en bedre forbrænding. De ældre ovne lukker i højere grad varme ud gennem skorsten for at holde gang i forbrændingen og derfor er de ikke nær så effektive, som de nyere brændeovne er.

Der har været meget fokus på at skabe så høj effektivitet som muligt på stort set alle varmekilder, da dette kan nedbringe udslippet af Co2. Og det har en gavnlig effekt på både miljøet og på din pengepung.

Se vores udvalg i miljøvenlige brændeovne her

Overvej en pilleovn i stedet

Når du er i gang med overvejelserne, så tænk over om en pilleovn kunne være noget for dig.

Mange gider ikke have bøvlet med at skulle håndtere alt det tunge træ og derfor skifter de til en pilleovn, hvor man bare køber træpiller i sække, hvis det skal være rigtigt nemt.

En anden stor fordel ved en pilleovn er, at man ikke behøver være hjemme for at lave varme. En pilleovn kan enten indstilles til at holde en bestemt temperatur, eller man kan tænde og slukke den efter behov via Wi-Fi. Så når man fx kører fra arbejde, så kan man tænde pilleovnen og så er der dejligt varmt, når man kommer hjem.

Virkningsgraden på en pilleovn er utrolig høj og nogle af dem ligger helt oppe omkring 98%, så der går ikke meget varme til spilde i forbrændingen.

Se alle vores højeffektive pilleovne her

Råd og vejledning i vores showroom

Hvis du er i tvivl om, om du skal vælge pilleovn eller brændeovn, så står vi gerne til rådighed for spørgsmål og du er også meget velkommen til at kigge forbi i vores pejsecenter og se nogle af vores modeller opstillet og få en demonstration.

 


TILBAGE
Kontakt
Tlf. 96 92 10 90

Mandag til torsdag: 9.00 - 16.00
Fredag: 9.00 - 14.00
E-mail: salg@hedestoker.dk
Hedestoker ApS
Hunnerupvej 3
6920 Videbæk
Cvr. nr: 34 60 73 70